Det bästa ljudet

Ja vi här älskar ju givetvis bra ljud, och då är en bra ljudanläggning den enda rätta vägen att gå med allt vad det kan innebära – prisklasser att välja bland, storlekar som ska passa in i rummet samt former man kanske föredrar framför andra, det finns ju allt från högtalare som passar i bokhyllan till riktiga bjässar som tar mycket plats.

Sydsvenskan kunde vi nyligen ta del av en artikel som listar några favoriter i högtalargenren, i just olika former och prisklasser – för det här med att välja högtalare är ju ett väldigt personligt val. Det finns allt från trådlösa högtalare till högtalare med inbyggda förstärkare och så vidare. Den som vann testet när det kommer till den billigare prisklassen var System Audio Saxo 1 active från Danmark för ungefär 5000 kronor. Den bästa när det kommer till trådlösa vann istället Dynaudio XEO 4 men dom som vann var DALI Rubicon 8, men dom kostar också 55 000 kronor.

Finansiering?

Ja hur ska en egentligen ha råd med sin ljudanläggning? Det man som privatperson kan göra är förutom att spara ihop pengar under en längre tid, ta ett lån, till exempel låna pengar. I Jnytt kan vi läsa att pingstkyrkan ber sina församlingsmedlemmar att skänka pengar för att kunna köpa just en ny musikanläggning, för det krävs nämligen ekonomisk hjälp för att kunna ha råd med detta. Oavsett vad man tycker om denna nyhet, moraliskt och liknande, är det ett faktum att ljud och särskilt bra sådant – kostar lika mycket som det smakar.

Någon som ser till att ha bra ljud med sig vart hon än sjunger är Taylor Swift som har utnämnts som en av de mest inflytelserika människorna i världen. Stjärnan drog tillbaka all sin musik från Spotify 2014 och först 2017 var hennes musik tillbaka. Mer om detta går att läsa i Aftonbladet.